Därför vill vi Dela Ratten

Vi bor i ett av världens mest jämställda länder. Men när svenskar åker bil tillsammans är det oftast mannen som kör. Det är ingenting nytt, hela 72% uppger att det var deras pappa som körde när de växte upp. Vi vill skapa jämställdhet i bilen – och samtidigt skapa säkrare vägar. Det första steget är att få svenskar att dela ratten.

Varför ska vi Dela Ratten? Svaret är enkelt. När fler delar ratten får vi färre olyckor på vägarna.

Statistik visar att kvinnor i genomsnitt orsakar färre olyckor i trafiken än män. Om vi delar ratten mer jämställt får också båda parter i en relation mer körtid och blir mer erfarna förare. Kort sagt bidrar ett mer jämställt körmönster till en säkrare trafikmiljö.

Folkbildningskampanjen Dela Ratten genomförs med målet att informera och inspirera svenskar att mer jämställt dela tiden bakom ratten.

Kampanjen är ett initiativ från Ford i samarbete med progressiva aktörer som vill bidra till en säkrare trafikmiljö i Sverige. Vill du också vara med? Hör av dig till Erik Lindham, Informationschef på Ford Sverige, elindham@ford.com

Vi delar ratten
MRF Logotyp
NTF Logotyp
MHF Logotyp
Ford Logotyp
Ford Credit Logotyp
IF Logotyp
Hertz Logotyp
Folksam Logotyp

I Sverige är det oftast männen som kör

När kvinnor och män delar ratten ökar trafiksäkerheten. Dessutom blir vi bättre förebilder för barn och unga. Tillsammans kan vi bryta gamla vanor.

Formulär

Tack! Vi kontaktar dig inom kort med svar.

Det verkar vara något fel. Se till att båda fälten är fyllda och försök igen.

Dela Ratten är ett initiativ från Ford i samarbete med progressiva aktörer som vill bidra till en säkrare trafikmiljö i Sverige. Vill du också vara med? Hör av dig till Erik Lindham, Informationschef på Ford Sverige, elindham@ford.com