1125x340_vanekalendern

Vanekalendern

10 vanor på 10 veckor.

Börja med en ny vana varje söndag morgon.

Hej! Se människorna omkring dig. Hälsa, även om du inte känner dem: kollegor, folk på tunnelbanan eller i hissen.

Tack! Tänk på en sak du är tacksam för innan du kliver ur sängen på morgonen. Det påverkar din attityd och hela dagen positivt.

Sov! Lägg dig i tid. Sov många timmar och undvik att titta på någon skärm innan du lägger dig.

Snäll! Gör någonting oväntat trevligt för andra: erbjud hjälp, håll upp dörren, köp en kaffe till en kollega.

Perspektiv! Sätt händelser i perspektiv. När livet är jobbigt, tänk: hur kunde det här vara värre? Kom ihåg hur bra du har det egentligen.

Paus! Pausa medvetet för att göra någonting som gör dig glad. Ring en kompis, ta en promenad längs vattnet, njut av solvärmen i ansiktet.

Vatten! Drick mycket vatten. Det har vi hört förut, men prova och du kommer att må bättre på riktigt. Ta med en vattenflaska vart du än går.

Positiva tankar! Våra tankar skapar vem vi är. Lägg märke till negativa tankar och välj bort dem medvetet. Öva på att välja positiva tankar. Livet blir ett annat när du blivit van.

Positivt tal! Vårt språk påverkar vår attityd. Välj positiva formuleringar. Håll tyst när allt du kan komma på är klagomål.

Läs! Koppla ner och läs en bok eller tidning. Gör det i 15 koncentrerade minuter, eller byt ut hela TV-kvällen mot en bok.

Dela Ratten! Byt plats i bilen lite oftare. Eftersom män kör dubbelt så mycket som kvinnor, trots att de kör säkrare, ökar vi trafiksäkerheten när vi delar jämställt på körningen.

I Sverige är det oftast männen som kör

När kvinnor och män delar ratten ökar trafiksäkerheten. Dessutom blir vi bättre förebilder för barn och unga. Tillsammans kan vi bryta gamla vanor.

Formulär

Tack! Vi kontaktar dig inom kort med svar.

Det verkar vara något fel. Se till att båda fälten är fyllda och försök igen.

Dela Ratten är ett initiativ från Ford i samarbete med progressiva aktörer som vill bidra till en säkrare trafikmiljö i Sverige. Vill du också vara med? Hör av dig till Erik Lindham, Informationschef på Ford Sverige, elindham@ford.com